Close

Google Translate

Choose language in the menu to the right.

Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Sök
Sök

Årets miljöpristagare 2020 -

Boda avfallsanläggning 

- Att Boda avfallsanläggning med personal får året miljöpris i Nässjö kommun är hedrande och jätteroligt! Vi är stolta och glada över utmärkelsen, säger Hans Johansson, renhållningschef på NAV.

Vårt arbete på Boda och utmärkelsen ligger helt i linje med vår vision på NAV:
Tillsammans skapar vi livskvalitet!  - med kunden i centrum och kommande generationer i tanken.
Vi arbetar för att skapa bra förutsättningar för våra kunder så att de kan göra rätt. Det är tillsammans med våra kunder som vi skapar miljönytta.
- Vi vill i det här sammanhanget passa på att tacka våra kunder som besöker oss på Boda och bidrar! säger Thommy Englund Lind, arbetsledare renhållning Boda.

Miljöpris 202011_b

Personalen på Boda är naturligtvis också glada över det fina priset. 
– Vi är nästan lite chockade över att bli uppskattade på det här sättet! Det stärker oss och gör det ännu roligare att fortsätta jobba för att utveckla Boda både för oss på NAV och våra kunder!

Motivering

Det är Håkan Gustafsson, ordförande i Nässjö kommuns samhällsplaneringsnämnd, som meddelar beslutet till NAV.
Som motivering till beslutet framförs:
”Personalen hjälper gärna till, ordning och reda, snyggt, personalen är professionella och hjälpsamma, vänliga, man satsar på återvinning och återbruk”.
- Det är ett kvitto på att vi har gjort rätt, säger Hans Johansson. Att vi har gjort och gör något positivt för miljön när vi tar hand om avfall som vi får in hit till Boda. Det ger alla i personalen på Boda en boost – att vilja utvecklas ännu mer!

Boda avfallsanläggning nu och framöver

Vi arbetar hela tiden med att utveckla och försöka återvinna mer och mer, vilket innebär fler fraktioner (containrar) att sortera sitt avfall i – och med det växer Boda.
Planer finns att bygga om och ut för att få en bättre logistik. Om/när styrelsen för NAV ger sitt godkännande, kan arbetet påbörjas och vi få en ännu bättre avfallsanläggning 2023/24.
Planerna innebär att utöka med 8 fraktioner (containrar), och också förbättra flödet genom att istället för som idag köra runt på plattan, köra rakt igenom denna och ned från plattan på en ramp.

Återvinner material eller återbrukar där så är möjligt
Återbruksboden

Återbruksboden_2

Även här pågår diskussioner med NAV att kunna utöka det här med återbruk genom att på sikt kunna erbjuda en ”byggbod” där du kan lämna in byggmaterial som inte kommit till användning i dina projekt. Bättre att återbruka än att slänga! Återbruksboden tillsammans med Ria Hela människan erbjuder sedan några år möjlighet för privatpersoner att lämna saker för återbruk.

Human Bridge behållare plattan

Human Bridge, med sin container, är också ett uppskatta inslag på Boda, där du kan lämna textiler som kläder, hemtextilier, sängkläder, dukar, handdukar, filtar, handväskor, accessoarer, hattar och skor med mera för återbruk.