Close

Google Translate

Choose language in the menu to the right.

Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Sök
Sök

Elmätarbyte

Senast år 2024 måste alla elmätare bytas ut till så kallade smarta elmätare för att möta framtidens lagkrav som börjar gälla 2025. 

NAVs elnätschef Lennart Pamp

- För våra kunder innebär elmätarbytet att de kan vara mer aktiva i sina val på elmarknaden. I framtiden kan det även bli så att elen kommer att kosta olika mycket vid olika tider på dygnet och då kan kunden själv vara med och styra sin egen förbrukning. Detta är ett steg i rätt riktning mot framtidens smarta elnät, konstaterar Lennart Pamp, elnätschef på NAV Elnät.

Lösningen ger dig som kund bättre insikt i din förbrukning 

Genom en modul i elmätaren kan du ta del av mätdata och använda dem för att bli mer energieffektiv. Elmätaren ska kunna registrera mängden överförd el per timme och kunna ställas om till att registrera per 15 minuter.

Eventuella strömavbrott registreras automatiskt vilket underlättar för elnätsbolagen vid eventuell utbetalning av avbrottsersättning och rapportering till myndigheter. Nya funktioner kan laddas ner utan att en drifttekniker behöver genomföra ett fysiskt besök hos kund.  Detta sparar pengar och är också bättre för miljön.

När kommer vi att byta din elmätare?

Vi planerar att påbörja bytet av våra kunders elmätare nu under hösten 2020, allt ska vara klart 2025. Det är ett stort projekt och många elmätare som ska bytas. Information kommer att delges dig som kund i god tid via brev med påminnelse via sms (i de fall du har lämnat ditt mobilnummer till oss).

Vi behöver din hjälp!

Vi uppmanar dig som kund att lämna ditt mobilnummer till oss så att vi snabbt kan nå ut med information inför bytet. Gå in under Mina sidor och registrera dina uppgifter - enkelt och smidigt.

Logga in på Mina sidor. När du är inloggad klickar du på ditt namn i övre högra hörnet och väljer alternativet "Min profil". Fyll i dina saknade kunduppgifter och klicka sedan "Uppdatera".

Instruktion - uppdatera kontaktuppgifter

För mer information eller hjälp med att uppdatera dina kunduppgifter på Mina sidor kontakta kundservice.