Close

Google Translate

Choose language in the menu to the right.

Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Sök
Sök

Tömning av enskilda avlopp

Har du ett hus med enskild avloppsanläggning? Då måste du ha slamtömning.

Slambilen

Slambilen

Som fastighetsägare ansvarar du för att gällande krav uppfylls så att vi kan komma och tömma din anläggning. Om slamtömning inte kan genomföras på grund av omständigheter som fastighetsägaren ansvarar för så debiteras tilläggsavgift enligt fastställd taxa. 

Avisering inför slamtömning

Vi aviserar om kommande slamtömning, samt informerar om utförd slamtömning via SMS. Du som vill ha avisering registrerar ditt telefonnummer på Mina sidor. Ange även din e-postadress.  

Extra tömning

Om du behöver beställa extra tömning så är du välkommen att höra av dig till NAV, tel. 0380-51 70 00. Extra slamtömningar sker normalt på torsdagar. Kontakta kundservice senast dagen innan, onsdag klockan 12.00 för att få tömning samma torsdag.  
Samtidig tömning av BDT eller fördelningsbrunn kan beställas via vår kundservice.  

Undantag för slamtömning

Tömning sker normalt en gång per år enligt ett fastställt schema. Undantag för glesare tömning eller uppehåll i tömning kan sökas hos Samhällsbyggnadssektorns miljöavdelning för längre intervall. 
Om du av någon anledning inte kommer att nyttja din fastighet under en period som är kortare än ett år så kan du söka dispens för slamtömning upp till ett år hos Nässjö Affärsverk, e-post  info@nav.se, tel. 0380-51 70 00.  

Avgifter för tömning av enskilda avlopp 

Aktuella avgifter hittar du här: Avgifter avfall

Dags för slamtömning

Här hittar du mer information om råd och regler vid slamtömning

www.nav.se/radochreglerslam