Close

Google Translate

Choose language in the menu to the right.

Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Sök
Sök

Inomhus - under diskbänken

Bild

Papperspåse och hållare för matavfall blir nytt under diskbänken.

Ordna plats under diskbänken för den gröna påshållaren du får av oss. Du får med ca 1 års förbrukning av papperspåsar när du tecknar avtal för Klimatsmart. Vi rekommenderar starkt att du använder påshållaren. Den är luftig och försedd med flänsar i botten som gör att det är maximalt med luft runt påsen. Detta gör att du kan slänga ganska vått matavfall utan att påsen blir blöt eller går sönder. Vill du vara på den säkra sidan lägger du lite hushållpapper i botten eller tar dubbla påsar. Använder man en hink eller annat sorteringssystem för påsarna med matavfallet så kan det bli bekymmer.

Efter 3-4 dagar behöver påsen bytas, fyll den inte för mycket så kan du lätt försluta den och bära ut den till det mörkgrå kärlet.
En liten markering inuti påsen visar hur mycket du maximalt bör lägga i påsen. Väl ihopvikta påsar gör också att matavfall inte faller ut och kladdar ner och börjar lukta i ditt kärl.

Tips!

  • Är påsen genomfuktad och du är rädd att den ska gå sönder? 
    Rulla ihop påsen noga och bär ut påsen "upp-och-ned", tyngden belastar då den torra delen av påsen. Lägg den sedan försiktigt i kärlet, så går den inte sönder.
  • Tycker du det luktar mycket när du slängt skaldjur? 
    Sköj resterna från skaldjuren i kallt vatten, vira sedan in och förslut dem i några tidningssidor innan du lägger dem i påsen för matavfall.
    Från andra har vi också fått tipset att frysa in skalen tills dagen före kärltömning, men då gäller det ju också att komma ihåg att ta ut resterna från frysen...!