Close

Google Translate

Choose language in the menu to the right.

Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Sök

Svårlokaliserade vattenläckor i Solberga

NAV har under en längre tid försökt att lokalisera vattenläckor i Solberga.

– Nu har vi kommit så pass långt att vi har ringat in ett par misstänkta platser, förklarar Lennie Johansson, produktionsledare ledningsnät på NAV.

Vattenläcka gammal koppling  16:9

Tisdagen den 25 augusti, börjar NAV att gräva på Eksjövägen/Påskarpsvägen i Solberga, där det finns misstankar om att det finns en vattenläcka. I samband med detta passar vi även på att byta tre stora vattenavstängningsventiler.

- Dessa vattenavstängningsventiler är vitala för vår fortsatta jakt på ytterligare vattenläckor, förklarar Lennie Johansson.

I samband med arbetet är vi tvungna att stänga av vattnet i Solberga under cirka 4 timmar. Avstängningen kommer att ske på torsdag förmiddag, den 27 augusti, kl. 9.30-13.30.

- Vi är medvetna om att de boende i Solberga har fått stå ut med mycket det sista året med vattenavstängningar och andra driftstörningar i trafiken m.m. Dessa driftstörningar är tyvärr nödvändiga för att laga vattenläckorna och för att möjliggöra framtida läcksökning, konstaterar Lennie Johansson.

Bakgrund 

Bakgrunden till att vattenläckorna i Solberga är svåra att hitta är att vissa av ledningarna är gjorda av PVC och ljudet som NAV letar efter med sin utrustning, vid sökandet av läckor, är näst intill obefintlig i detta material. Dessa PVC ledningarna ligger inom vissa områden i Solberga och försvårar sökandet efter vattenläckor.

Solberga har dessutom en mark som dränerar bort vattnet på ett skyndsamt vis, detta resulterar i att vattenläckan sällan kommer upp ur marken. Vi gör dock vårt yttersta för att så skyndsamt och effektivt som möjligt hitta läckor och få ner vattenförbrukningen i Solberga, säger Lennie Johansson.

 

Öppettider
Kundservice, Boda mm
Påsar för matavfall
Se var du hämtar nya
SMS-Påminnelse
Missa inte sophämtningen
Pågående arbeten
Det här gör vi just nu
Nässjö Affärsverk
Vilka är vi och vad gör vi?
Upphandlingar
Gör affärer med oss
Vitvaror
Beställ hämtning
Jobba hos oss
Har vi någon tjänst till dig?