Close

Google Translate

Choose language in the menu to the right.

Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Sök
Sök

Laddsatsning gav NAV nominering till Klimatpriset 2018

Solljus

– Vi har blivit nominerade för vår satsning på laddinfrastruktur för elbilar och det är väldigt roligt att det arbete vi gör uppmärksammas, säger NAVs VD Patrik Cantby.

Utbyggnaden av laddinfrastrukturen är en viktig pusselbit för att driva på utvecklingen mot ett fossilfritt Nässjö kommun.

- Det är ett arbete som går helt i linje med vad vår ägare vill att vi ska göra, konstaterar Patrik Cantby.

Satsningen finansieras delvis genom bidrag från Naturvårdsverket genom så kallade Klimatklivspengar.

Vem blir vinnare?

Varje år sedan 2012 har invånarna i Jönköpings län chansen att nominera en person, organisation eller företag som gjort ett särskilt gott energi- och klimatarbete.

- Jag kan glatt konstatera att det är hård konkurrens bland de nominerade. Det innebär att vi är väldigt många som gör bra saker för miljön, säger Patrik Cantby.

Vinnaren av Klimatpriset 2018 utses av Klimatrådet den 19 september på Spira i Jönköping.

 

Inlämnat underlag för nominering av NAV, hämtat från www.klimatradet.se:

”Nässjö Affärsverk, NAV, har uppfört och uppgraderat flertalet publika laddstationer under år 2017. Deras senaste satsning är att knyta ihop kransorterna runtomkring Nässjö tätort för att på så vis erbjuda elbilsladdning för landsbygden, fler laddstolpar åt folket!

Som en del i att driva på utvecklingen och göra Nässjö kommun till en fossilbränslefri kommun så får Bodafors, Forserum och Malmbäck nu tillgång till publika laddstationer. När det gäller laddstationer för elfordon handlar diskussionen ofta om ”hönan och ägget”, ska det installeras laddstationer före det finns tillräckligt med elfordon? Ja! Är svaret från NAV, som täcker Nässjö kommun med laddstationer. Laddning är inte enbart ett storstadsfenomen, mindre orter har en stor roll i omställningen – och kanske är det så att det faktiskt är där det är enklast att driva igenom en långsiktig förändring.”