Close

Google Translate

Choose language in the menu to the right.

Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Sök
Sök

Gamlarp får snabbladdningsstation

Energichef Maria Lund och projektledare Elin Vilhelmsson vid Terminalgatan på Gamlarpsområdet där snabbladdare installeras.

Energichef Maria Lund och projektledare Elin Vilhelmsson hoppas att satsningen ska stötta logistikföretagen i den gröna omställningen men poängterar att laddstationen även är öppen för privatpersoner.

Nu tar Nässjö nästa steg mot ett hållbart logistikcentrum. Just nu monterar vi tre snabbladdare utmed riksvägen vid Gamlarp.
–Snart blir det också snabbladdning nere i centrum, avslöjar Maria Lund som är energichef på Nässjö Affärsverk.

Tung yrkestrafik eller vanlig personbil spelar ingen roll. Alla typer av fordon kommer att kunna ladda snabbt och säkert vid laddstationen i Gamlarp.

– Det blir tre laddstolpar på 350 kilowatt som möjliggör laddning för sex fordon samtidigt, så det handlar om väldigt bra kapacitet. Om två fordon använder samma stolpe så blir effekten 175 kWh per uttag, berättar Elin Vilhelmsson. Elin är dedikerad projektledare för hållbarhetsfrågor på Nässjö Affärsverk (NAV) och hon ser projektet som ett viktigt steg i Nässjös vidare utveckling som logistikcentrum.

–Att kunna erbjuda bra laddmöjligheter är ett sätt för oss att hjälpa företag och privatpersoner att minska koldioxidavtrycket. Läget utmed riksväg 31/40 är dessutom utmärkt, det är enkelt att hitta, stanna och ladda.

Läs mer på Nässjö Näringslivs webbplats: Snart går det ännu snabbare att ladda i Nässjö - Nässjö Näringsliv AB (nnab.se)